Skip to content

Steen Hildebrandt takker af i 2030-panelet 

Efter syv år med markante bidrag til Danmarks arbejde med FN’s 17 Verdensmål takker Steen Hildebrandt af i 2030-panelet. Han efterlader et stærkt fundament og en vision for fremtidige initiativer.  

En central figur inden for bæredygtighed 

“Jeg kan se, hvordan tingene udvikler sig, og hvordan det nye formandskab og medlemmerne har taget panelet til et nyt og meget, meget interessant niveau,” indledte Steen Hildebrandt sin sidste tale for 2030-panelet, hvor han har spillet en central rolle de sidste syv år, både som panelets første formand og senere som medlem, da han videregav stafetten til panelets nuværende formand Sara Krüger Falk. 

Steen Hildebrandt, der er en fremtrædende forsker og leder inden for erhvervslivet, har særligt bidraget til arbejdet med Verdensmålene med sit fokus på lederskab og den bæredygtige samfundsomstilling. Han har været med til at fremme FN’s 17 Verdensmål i danske virksomheder og organisationer, er professor emeritus i organisations- og ledelsesteori på Aarhus universitet og adjungeret professor på CBS og Aalborg Universitet.  

Steen har desuden skrevet og bidraget til over 400 bøger om organisation, ledelse og samfundsforhold. De seneste år har Steen arbejdet for en bedre verden for kommende generationer, hvor han ønsker at integrere fremtidige generationers interesser i nutidens beslutningsprocesser og en ændring af vores nuværende systemer for at sikre, at de beslutninger, vi træffer i dag, ikke skader fremtiden. 

Et styrket 2030-panel 

“Når Steen taler, lytter alle,” bemærker Sara Krüger Falk, formand for 2030-panelet, da jeg møder hende efter Steens afskedstale, til en snak om hans bidrag til panelet. Sara Krüger Falk ikke er i tvivl om betydningen af Steens bidrag til at få sat Verdensmålene på dagsordenen både i forskningen, i erhvervslivet og politisk:  

”Da Steen trådte ind og blev formand, fik 2030-panelet en tyngde og en legitimitet, som vi havde brug for som et nyetableret panel” fortæller Sara og fortsætter “Steen skabte ikke kun anerkendelse blandt panelmedlemmerne, men kunne også få Verdensmålene ind på Christiansborg. Den legitimitet, han har, og at folk respekterer ham, har været rigtig vigtig for vores arbejde.” 

Steen Hildebrandts evne til at samle ressourcer og skabe partnerskaber har været essentiel for 2030-panelets succes. Gennem samarbejde med en række fonde og partnere som Danmarks Statistik har Steen været med til at udvikle nationale målsætninger for Verdensmålene gennem “Vores Mål” projektet. Det har været med til at løfte dagsordenen og gjort det muligt for panelet at føre tilsyn med og rapportere om fremskridtene inden for Verdensmålene.  

Fremtidige initiativer 

I sin tale til 2030-panelet understreger Steen vigtigheden af panelets fortsatte eksistens og arbejde, selv efter år 2030. Han udtrykker sin vision for fremtiden med en klar opfordring til, at panelets arbejde skal fortsætte, 

“Jeg håber, at panelet bliver gjort permanent og eksisterer ud over 2030, fordi de temaer og problemstillinger, vi arbejder med, også vil eksistere på den anden side af 2030. Vi skal have blik for perioden efter og de beslutninger, der bliver truffet globalt og lokalt, som bestemmer, hvilken verden vi kommer til at leve i.” 

 Arbejdet med bæredygtighed ligger, ifølge Steen, ikke kun hos 2030-panelet, men er en fælles indsats, der skal omfatte alle niveauer af samfundet: 

“Uanset om det hedder 2030-panelet, den grønne ungdomsbevægelse eller klimarådet, så handler det om de beslutninger, FN, EU, Danmark, landene, men også kommuner, byer og virksomheder træffer. Det er det, vi skal have blik for. Derfor har 2030-panelet en stor rolle at spille, også på den anden side af 2030.” 

 

Back To Top